Курча тютюну маринований, в духовці

Проста ситна страва, яку вимагаємо мінімум витрат на підготовку, замаринували і в духовку. Рецепт нижче…

Інгредієнти

курча або молода курка — 1 тушка
оливкової або рослинного масла для змащування — 2 чайні ложки
Для маринаду:
Бальзамічний оцет — 1/4 склянки
Сіль, мелений чорний перець — за смаком
Спеції для курки — будь-які, за смаком
Сухе біле вино — 1/4 склянки

Як приготувати Курча тютюну маринований, в духовці

Пропоную не просто запекти курчати, а попередньо замаринувати його в приготованому соусі з бальзамічного оцту і сухого вина. Виходить дуже смачно!

Покроковий рецепт

1. Спочатку промийте курчати під проточною водою, далі обсушіть на паперовому рушнику.

2. Змішайте всі інгредієнти для маринаду і залийте їм курчати. Покладіть курку/курчати на деко спинкою вгору, поставте зверху гніт (наприклад, щось плоске — кришку, а зверху каструльку з водою і залиште на 30-60 хвилин промаринуватися.

3. Розігрійте жаровню (духовку до 180 градусів. Викладіть курчати на решітку, вниз поставте піднос (у нього буде стікати жир). Запікайте курку до утворення рум’яної скоринки. Переконайтеся, що курка/курча добре підрум’янилася. Приблизний час приготування курчати 20 хвилин (перевіряйте готовність, з-за різних духовок час приготування варіюється).

4. Вийміть курчати/курку, полийте 2 чайними ложками оливкової або рослинного масла і продовжуйте запікати ще 5 хвилин (вже можна на грилі), поки не отримаєте красивий темно-золотисто-коричневий колір.

Дивіться також:  Нагетси з