Інгредієнти
Куряча грудка — 200 г (без кісток) | |
Морква — 1 шт (нарізана смужками) | |
Часник — 2 зубчики | |
Імбир — 1 ст. л. (дрібно нарізаного) | |
Спаржа — 1 жменя паростків | |
Рослинна олія — 2 ст. л. | |
Соєвий соус — 4 ст. л. | |
Мірін (рисове вино) — 2 ст. л. | |
Мелений чорний перець — 1/4 ч. л. |
Як приготувати Курка з імбиром по-японськи, з рисом і овочами
Швидкий і смачний японський рецепт на 2 персони.
Покроковий рецепт
Підготувати рис у відповідності з інструкцією на упаковці. У миску додати дрібно порізаний часник, імбир, чорний перець, 1 їдальня ложка олії, 2 столові ложки мірін (рисового вина) і 3 столові ложки соєвого соусу. Додати курку, добре перемішати і маринувати від півгодини до години.
У сковорідку додати масло, що залишилося і на середньому / сильному вогні смажити курячу суміш протягом 5 хвилин.
Додати перець, морква, залишився соєвий соус і мірін, смажити 5 хвилин. Додати жменю спаржі і смажити протягом 2 хвилин.
Розкласти все по тарілках, додати курку імбир і зверху овочі. Подавати з рисом.
Приємного апетиту!