Курка, запечена з картоплею в духовці — це ніжний, що тане в роті блюдо.
Інгредієнти
Курка — 1 штука середнього розміру | |
Картопля — 1 кг або 8 великих картоплин | |
Майонез — за смаком | |
Ріпчаста цибуля — 3 штуки середнього розміру | |
Чорний перець — щіпка | |
Червоний перець — щіпка | |
Сіль — щіпка |
У кулінарії існує безліч рецептів приготування курки з картоплею. І це неспроста. Подібне поєднання доводиться по смаку багатьом гурманам у всьому світі. Кожен кухар додає свої спеції та інгредієнти до основної страви.
Покроковий рецепт
Для цього рецепта знадобиться: курка, картопля, цибулю ріпчаста, майонез, перець чорний, перець червоний, сіль і рукав для запікання.
Курку миємо й розрізаємо на шматочки. Розмір шматочків визначається за бажанням. Додаємо до порізаним шматочках перець червоний, чорний і трохи солі.
Слідом ріжемо дрібно цибулю і всипаємо 1/2 його частина в миску з куркою, при цьому трохи стискаємо лук у руці, щоб пішов цибульний сік. Перемішуємо.
Залишилося тільки додати в цю масу майонез і нехай настоюється 10 хвилин. Якщо ви не любите майонез можна замість нього використовувати сметану.
Поки курка настоюється в білому соусі, включаємо духовку на 150 градусів і ріжемо картоплю кружечками.
Картопля також необхідно посолити і поперчити, додати до нього решту цибулі.
Змащуємо все майонезом.
В рукав для запікання викладаємо спочатку курку в соусі. Робимо це рівномірно. Слідом те ж саме робимо з картоплею. Зав’язуємо рукав з обох сторін і відправляємо в духовку. При цьому температура готування виставляється на 200 градусів. Через 40 хвилин необхідно перевірити блюдо, якщо все готово можна діставати. А якщо необхідно допекти, залишаємо в духовці ще на 20 хвилин запікання при температурі 180 градусів.
Готову страву можна злегка присипати тертим сиром і додати нарізку з овочів за смаком. Приємного апетиту!