Курочка в кефірі, запечена з картоплею

Це блюдо відмінний варіант для повсякденного приготування їжі, і для святкового столу, особливо якщо у господині зовсім мало часу на готування.

Інгредієнти

Курячі стегна — 4 шт.
Картопля — 6 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Помідор — 1-2 шт.
Сир — 60 гр.
Кефір — 2 / 3 склянки
Базилік сушений — За скусу
Сіль — За смаком

Як приготувати Курочка в кефірі, запечена з картоплею

Ніжна курочка, промаринованная в кефірі з ароматними травами. І основне блюдо і гарнір в одній деку. Розлітається зі столу в мить! Цей рецепт не залишить байдужим навіть запеклого гурмана! Впорається з ним навіть дитина, а результат виходить чудовий!

Покроковий рецепт


Для початку підготуємо необхідні продукти: картоплю і цибулю миємо, чистимо, курку промиваємо в проточній воді.
Перше, що необхідно зробити — це замаринувати курочку (замість стегон можна взяти будь-часта курки). Все гранично просто: перекладаємо в глибоку ємність, заливаємо кефіром, солимо й додаємо базилік, даємо настоятися 15 хвилин або більше, залежно від того, скільком часом володієте.

Поки курка маринується, картопля наріжемо крупно, цибулю півкільцями.
Помідор шматочками (я брала заморожену, власного врожаю).



Після підготовки викладаємо у форму для запікання інгредієнти шарами. Спочатку цибулю, посолити, зверху курка і помідори, зверху картоплю, трохи підсолити і залити залишками маринаду. Закрити форму фольгою і відправити в духовку на годину.

Тим часом натерти сил на крупній тертці. Дістати через годину блюдо, зняти фольгу, посипати сиром і відправити в духовку ще на 20 хвилин, поки сир не дасть золотисту скориночку.
Порада: при необхідності полийте картопля соком, що утворився на дні форми.

Через 20 хвилин у Вас готова смачна і ніжна курочка в кефірі з картоплею! Приємного апетиту і побільше смачних рецептів!

Дивіться також:  Печеня з куркою і грибами