Курячі котлети з курячої грудки

Коли звичайні котлети набридають і хочеться різноманітності, приготуйте котлети з курячого фаршу. Соковиті, м’які, ситні і смачні вони сподобаються і дорослому чоловікові і примхливій дитині.

Інгредієнти

Куряча грудка — 250 гр.
Молоко — 0,5 ст.
Хліб білий — 1 скибочка
Яйце куряче — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 70 гр.
Олія — для смаження
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Борошно для панірування

Як приготувати Курячі котлети з курячої грудки

Для фаршу підійде куряче філе або м’якоть, зрізана з курячих стегенець. Як гарнір можна приготувати картопляне пюре, відварити рис або макаронні вироби. Для людей, що дотримують дієту, курячі котлети з салатом зі свіжих овочів стануть прекрасним повноцінним і низькокалорійним стравою до вечері.

Покроковий рецепт


Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Цибуля почистимо від лушпиння. З курячої грудки знімемо шкіру, видалимо кісточки і поріжемо на шматочки. Скибочка хліба размочим в теплому молоці.

Шматочки курки пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею.

Додаємо яйце, солимо, посипаємо перцем і спеціями за смаком.

Кладемо розмочені скибочки хліба і ретельно розмішуємо фарш до однорідного стану.

Ліпимо з фаршу котлетки. Щоб фарш не прилипав до рук, потрібно кожен раз змочувати долоні в холодній воді. Паніруємо заготовки в борошні.

Обсмажуємо курячі котлети в розігрітому рослинному маслі з двох боків до золотистої скоринки.

Подаємо до столу гарячими. До котлет підійде будь-який соус, майонез або кетчуп.

Дивіться також:  Куряча гомілка смажена в духовці