Картопля, тушкована з куркою і томатами

Щоб приготувати цю страву потрібні прості і доступні продукти. З м’яса — куряча грудка, з овочів — картопля, морква, помідори і цибулю. Також потрібно соняшникова олія, сіль, зелень приправа

Інгредієнти

курка — 1 кг
картопля — 5 шт
морква — 1 шт
цибуля — 1 шт
помідори — 2 шт
томатна паста — 1 ст. л
сіль, приправи, зелень — за смаком

Як приготувати Картопля, тушкована з куркою і томатами

Картопля – найдоступніший з овочів. Простота його обробки та доступність роблять його просто незамінним. Є незліченна безліч способів приготування картоплі. У даному рецепті картоплю треба буде гасити з куркою в сковорідці.

Покроковий рецепт


Курку нарізаємо шматочками такого розміру, як вам подобається. Складаємо м’ясо на сковорідку, заливаємо холодною водою, солимо і ставимо на плиту вариться. Після закипання води м’ясо повинно кипіти 20 хвилин.




Готуємо овочі. Чистимо картоплю й нарізаємо її соломкою, моркву почистити і також режим соломкою, можна натерти на тертці, але соломкою виходить смачніше. Цибулю чистимо і режим кубиками, миємо й нарізаємо помідори.



Звільняємо сковорідку злив бульйон з м’ясом в іншу ємність. У сковорідку наливаємо олію, далі викладаємо м’ясо і смажимо його до золотистої скоринки, викладаємо цибулю, моркву, помідори і приправи за вашим смаком, тушкуємо на середньому вогні під кришкою постійно помішуючи.


Потім спускаємо картоплю, ще раз солимо і наливають невелику кількість бульйону (його не повинно бути багато, щоб не вийшов суп). Доводимо до кипіння і ставимо на повільний вогонь тушкуватися.
Необхідно стежити, щоб картопля не підгоріла і вчасно перемішувати.


Як тільки картопля зварилася додаємо свіжу або суху зелень, ще раз перемішуємо і чекаємо ще п’ять хвилин.

Дивіться також:  Французький сандвіч з курчам і сиром

Картопля тушкована з куркою готовий. Приємного апетиту!