Курячі стегенця з рисом, грушею і яблуком

Саме головне і єдине правило приготування рису в таких рецептах (плові, наприклад): ГОТУВАТИ НА МАЛОМУ ВОГНІ ПІД ЗАКРИТОЮ КРИШКОЮ, РОЗМІШУВАТИ не МОЖНА НІКОЛИ І НІ ЗА ЯКИХ ОБСТАВИН!!!

Інгредієнти

Курячі стегна — 1 кг.
Рис — 300 гр.
Морква — 1 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Груша — 1 шт.
Яблуко — 1 шт.
Сіль і спеції — за 3 трісок.
Рослинна олія — 5 мл
Вода — 450 мл

Як приготувати Курячі стегенця з рисом, грушею і яблуком

Сьогодні ми пропонуємо Вам приготувати нехитре обідня страва з курки, овочів і фруктів.

Покроковий рецепт

Отже, щоб приготувати курячі стегенця з рисом, грушею, яблуком і овочами на сковороді Вам знадобитися підготувати всі необхідні інгредієнти: 1 кг курки, 1 велика груша, 1 велике яблуко, 300 гр. рису, 1 середня морква, 1 середня готування ріпчастої цибулі; а вже потім приступати до самого процесу. Коли всі інгредієнти вже на столі, потрібно почистити і помити цибулю та моркву. Цибулю дрібно нашаткувати, моркву нарізати на дуже маленькі смужки або натерти на крупній тертці. Викласти овочі на раніше розігріту і змащену 5 мл рослинного масла сковороду. Пасерувати хвилин 5.

Тепер черга фруктів. Їх помити, очистити від серцевини і хвостиків, нарізати невеликими кубиками. Покласти нарізані яблуко і грушу в сковороду до овочів і готувати на малому вогні ще 5 хвилин.

Поки овочі з фруктами до ходять, пора приступати до м’яса. Курячі стегна помити, очистити від шкіри і зайвого жиру, підсушити і викласти до готової суміші в сковороду.

Посипати курку спеціями і сіллю за 3 щіпки. Спеції можна підбирати будь-які за смаком, але бажано, щоб до них входили каррі і перець. Обсмажити ніжки з двох сторін хвилини по 2 з кожної.

Дивіться також:  Соковиті курячі гомілки в соєвому соусі

Рис ретельно промити і викласти в ту ж сковороду. Крупу можна брати будь-яку, будь то круглий рис або ж пропарений.

Залити вміст сковороди 450 мл чистої фільтрованої води. Томити під повністю закритою кришкою на самому-самому маленькому вогні до готовності і поки вся вода не вбереться і не випарується.

Готову страву подавати гарячою з улюбленим соусом. Приємного апетиту!