Рецепт знаменитого італійського блюда з макаронами.
Інгредієнти
Фарш — 400 гр | |
Пласти для приготування лазаньї — 10 шт | |
Цибуля — 1 шт | |
Часник — 2 зубчики | |
Томатна паста — 200 гр | |
Сир — 200 гр | |
Базилік, сіль, перець — за бажанням | |
Вершкове масло — 100 гр | |
Молоко — 500 мл | |
Борошно — 2 ст. л. | |
Лавровий лист — 2 шт | |
Мускатний горіх — щіпка |
Смачна і ситна лазанья Болоньєзе – улюблене блюдо багатьох італійців. Виявляється, його не так вже складно приготувати вдома. Для класичної лазаньї потрібно тільки м’ясний фарш, але можна трохи поекспериментувати і додати до начинки гриби або шинку або замінити червоне м’ясо, на м’ясо птиці.
Покроковий рецепт
Дрібно порізати цибулю і часник, обсмажити їх на сковороді. Додати до них м’ясний фарш, злегка обсмажити, посолити і поперчити за смаком. Влити томатну пасту і тушкувати приблизно 30 хвилин до майже до повного википання води.
Закип’ятити молоко, додати мускатний горіх і лавровий лист, залишити охолоджуватися. Перед тим, як вливати молоко в соус, лавровий лист треба видалити.
Розтопити в сотейнику вершкове масло, обсмажити борошно, влити молоко. Варити приблизно 1-2 хвилини до загустіння соусу.
Натерти сир на крупній тертці.
У форму для запікання викласти шарами: шар макаронів, фарш, пласт макаронів, фарш, соус бешамель, сир, пласт макаронів, соус і знову сир. Запікати в духовці при 180 градусах 25 хвилин.