Лазанья Болоньезе

Рецепт знаменитого італійського блюда з макаронами.

Інгредієнти

Фарш — 400 гр
Пласти для приготування лазаньї — 10 шт
Цибуля — 1 шт
Часник — 2 зубчики
Томатна паста — 200 гр
Сир — 200 гр
Базилік, сіль, перець — за бажанням
Вершкове масло — 100 гр
Молоко — 500 мл
Борошно — 2 ст. л.
Лавровий лист — 2 шт
Мускатний горіх — щіпка

Як приготувати Лазанья Болоньезе

Смачна і ситна лазанья Болоньєзе – улюблене блюдо багатьох італійців. Виявляється, його не так вже складно приготувати вдома. Для класичної лазаньї потрібно тільки м’ясний фарш, але можна трохи поекспериментувати і додати до начинки гриби або шинку або замінити червоне м’ясо, на м’ясо птиці.

Покроковий рецепт

Дрібно порізати цибулю і часник, обсмажити їх на сковороді. Додати до них м’ясний фарш, злегка обсмажити, посолити і поперчити за смаком. Влити томатну пасту і тушкувати приблизно 30 хвилин до майже до повного википання води.

Закип’ятити молоко, додати мускатний горіх і лавровий лист, залишити охолоджуватися. Перед тим, як вливати молоко в соус, лавровий лист треба видалити.

Розтопити в сотейнику вершкове масло, обсмажити борошно, влити молоко. Варити приблизно 1-2 хвилини до загустіння соусу.

Натерти сир на крупній тертці.

У форму для запікання викласти шарами: шар макаронів, фарш, пласт макаронів, фарш, соус бешамель, сир, пласт макаронів, соус і знову сир. Запікати в духовці при 180 градусах 25 хвилин.

Дивіться також:  Спагетті Карбонара з вершками