Листковий салат з оселедцем

Оригінальний рибний салат, який прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти

Картопля — 2 штуки
Філе оселедця — 1 штука
Цибуля — 1 штука
Яйце — 2 штуки
Яблуко — 1-2 штуки зелене
Майонез — 80 мл
Сіль — за смаком

Як приготувати Листковий салат з оселедцем

Оселедець, а точніше філе оселедця, є одним з найпопулярніших продуктів для приготування салатів. Першим на думку спадає, звичайно ж, салат «Оселедець під шубою». Є кілька варіантів його приготування, в яких незмінним інгредієнтом є відварений буряк. Наш рецепт – без присутності буряків.

Пропонуємо вам зробити листковий салат з оселедцем, який за своїми смаковими якостями зовсім не поступається популярної оселедця під шубою. Смаковий тон рибного салату задає, безумовно, філе оселедця. Крім цього інгредієнта в салаті присутні відварні курячі яйця, варена картопля, яблуко і цибулю. В якості заправки для листкового салату береться майонез.

Для прикраси готового листкового салату з оселедцем можна взяти свіжу зелень. Страву можна приготувати в одному загальному відповідному салатнику або ж подати його порційно в креманках.

Покроковий рецепт

Заздалегідь відварюємо для листкового салату картоплю і курячі яйця. Причому, картопляні бульби слід варити, не зрізуючи шкірку – «в мундирі», трохи приправивши сіллю. Відварені інгредієнти поставити прямо в каструлі під струмінь холодної води. Даний кулінарний прийом дозволить очистити продукти для салату без проблем. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, можна приступати до формування листкового рибного салату. Очищений картопля подрібнюємо на крупній тертці. Викладаємо перший шар салату з натертої картоплі. Цей шар змащуємо майонезом.

Наступний шар – рибний. Філе оселедця нарізаємо на дрібні шматочки. Розподіляємо рибну нарізку рівним шаром по картопляному ряду. Змащувати рибний шар не потрібно.

Дивіться також:  Бабушкін салат з капусти з морквою і яблуком

Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Дрібно рубаємо його. Покриваємо цибульним шаром ряд з оселедця. Шар змащуємо майонезом.

Очищаємо курячі яйця. Спочатку нам знадобляться тільки білки. Натираємо їх, викладаємо шар, який покриваємо майонезом.

Яблуко (краще взяти зелене) подрібнюємо аналогічним чином, тобто на тертці. Викладаємо яблучний шар. Його також присмачую майонезом.

Залишилися курячі жовтки натираємо на яблучний шар (тертку використовуємо з маленькими осередками). Цей шар не змащуємо.

Листковий салат з оселедцем практично готове. Бажано, щоб він просочився, тому краще його на годинку прибрати на полицю холодильника. При подачі листковий салат з оселедцем можна прикрасити гілочками свіжої зелені. Приємного вам апетиту!