Листковий салат з сьомгою

Оригінальний за смаковими властивостями салат, який нагадує традиційну «Оселедець під шубою».

Інгредієнти

Сьомга — 150 гр
Цибуля — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Картопля — 2 шт.
Буряк — 1 шт.
Майонез — 60 г
Сіль — за смаком

Як приготувати Листковий салат з сьомгою

Для приготування салату з малосоленой сьомгою слід заздалегідь відварити такі коренеплоди як картопля, морква і буряк. Їх відварюємо з додаванням невеликої кількості солі, тільки промивши, не зрізуючи шкірки. Потім інгредієнти остудити і очистити. Формувати салат з сьомгою краще порційно, приміром, у креманках.

Покроковий рецепт

Слабкосолений сьомгу нарізаємо дрібними шматочками, викладаємо їх першим шаром.

На рибний шар поміщаємо нарізку з ріпчастої цибулі.

А ось наступний інгредієнт – картопля – потрібно буде натерти. Картопляну масу викладаємо на цибульний шар і покриваємо майонезом.

Аналогічним чином робимо і з морквою. Шар з морквини теж слід промазати майонезом.

Залишилося зробити шар з буряка. Коренеплід подрібнюємо на крупній тертці. Поміщаємо на морквяний шар і добре промазуємо майонезом.

Салат з малосоленой сьомгою бажано перед подачею на стіл потримати в холодильнику. Так він краще просочиться і буде смачніше.

За бажанням можна урізноманітнити подачу листкового салату в креманках свіжою зеленню і скибочкою лимона. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Печінковий салат з овочами і яйцями