Лобіо з червоної квасолі

Лобіо – це грузинська страва з квасолі.

Інгредієнти

Червона квасоля — 200 г
Вода — 1-1,5 склянки
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Часник — 1-2 зубчики
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Петрушка — 1/2 пучка
Базилік — 1/2 пучка

Як приготувати Лобіо з червоної квасолі

Варіантів приготування лобіо безліч, я вам пропоную лобіо з червоної квасолі з часником і зеленню.

Покроковий рецепт

Червону квасолю замочити на ніч у холодній воді.
Дрібно порізати цибулю, часник, петрушку і базилік.

Замочену напередодні квасолю відварити до готовності. При варінні додати немнного води.

За 10 хвилин до кінця варіння квасоля посолити, поперчити, додати цибулю, обсмажити разом з квасолею (рідина при цьому повинна випаруватися).

Через 5-7 хвилин, додати часник і зелень, перемішати. Смажити 1-2 хвилини. Зняти з вогню.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Лобіо з зеленої квасолі з яйцями