Млинці на ряжанці

Якщо молоко замінити ряжанкою, то млинці виходять дуже ніжними з приємним смаком!

Інгредієнти

Ряжанка — 1 ст.
Вода — 1 ст.
Борошно — 1 ст.
Яйце — 1 шт.
Сода — 1 щіпка
Сіль — 0,5 ч. ложки
Цукор — 1 ст. ложка
Рослинне масло — 2 ст. ложки

Як приготувати Млинці на ряжанці

Існує величезна безліч різних рецептів млинців. Але, безумовно, якщо вони приготовані на ряжанці, домашніх за вуха не відтягнеш від цього неймовірно смачного ласощі.

Покроковий рецепт

У глибокій мисці змішуємо ряжанку, воду, цукор, сіль і все ретельно перемішуємо.


Додаємо борошно і знову все ретельно перемішуємо вінчиком досить енергійно, щоб уникнути утворення грудок.




В отриману масу додаємо яйце, перемішуємо. Додаємо соду на кінчику ножа, масло і віночком вимішує тісто. Воно нагадує по консистенції рідкої сметани, а за кольором — згущене молоко.



На суху розігріту сковороду ополоником наливаємо тісто і розподіляємо його по дну. Смажимо близько двох-трьох хвилин з кожного боку.


Готовий млинець викладаємо на тарілку. Продовжуємо випікати, поки не закінчиться тісто. При дотриманні всіх пропорцій перший млинець не вийде грудкою!


Подаємо ароматні млинці зі згущеним молоком або з медом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Млинці з яблуками