Млинці «3 на 3» на сніданок

Час приготування: 30 хвилин

Рецепт хороший швидкістю приготування. Півгодини – і вся родина нагодована і щаслива!

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
Борошно — 3 ст.
Яйця — 3 шт.
Рідина — 3 ст.
(молоко, кефір і вода в різних комбінаціях – всі працюють!)
Сіль — 1 щіпка.
Цукор — 3-4 ст. л.
( 3 ст. л. — трохи солодка)
Сода, гашене оцтом — 1\2 ч. л.
Лимонна кислота — 1\3 ч. л.
Рослинна олія — 3-5 ст. л.
(для смаження)
Вершкове масло — 30-40 гр
(для змащування)

Як приготувати Млинці «3 на 3» на сніданок

Зазвичай вважається, що приготування млинців, це довгий і складний процес. Я ж пропоную рецепт, в якому млинці робляться за 30 хвилин і, при цьому, не втрачають своєї родзинки і поживністю. Пропонованої мною порції вистачає на сім’ю з 3-4 чоловік (без обжерливості!)).

Покроковий рецепт

1

Підготуємо головні інгредієнти нашого страви: борошно, яйця та рідина, яка є в будинку. Можливі варіанти: від кефіру млинці більш ситні, від молока більш ніжні, з водою теж є — але не залишайте на ранок!)) По можливості — використовуємо те, що є.

2


У борошно відразу додаємо сіль, цукор, ту ж додаємо яйця. Вливаємо 3 склянки наявної рідини, бажано все-таки молочної))Ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.

3


Тісто виходить досить рідке. Перед випіканням додаємо лимонну кислоту. Ретельно розмішуємо. Далі в тісто гашену соду додаємо, акуратно перемішуємо.

4

На розпечену сковороду капаємо соняшникова олія (перед кожним млинцем!) і випікаємо до утворення скоринки приблизно 1 хвилини з кожного боку.

5


Готові млинці викладаємо на тарілку і кожен змащуємо вершковим маслом.

6

Млинці виходять щільні, ситні, вистачає всім на сніданок. Дуже смачно зі згущеним молоком! Хоча з варенням чи сметаною не гірше. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат «Мімоза» по-новому