Оселедець маринована з прянощами, по-домашньому.

Оселедець морожена, лавровий лист, перець запашний і чорний (горошок),коріандр мелений, оцет харчовий, вода, сіль, цукор.

Інгредієнти

оселедець морожена — 2 розморозити при кімнатній температурі
вода — 500 мл
лавровий лист — 2 шт. середнього розміру
духмяний перець — 2 шт.
перець чорний горошок — 2 шт.
коріандр мелений — 0,5 чайної ложки
оцет харчовий — 50 мл
сіль поварена — 30 р.
цукор-пісок — 30 р.

Як приготувати Оселедець маринована з прянощами, по-домашньому.

У багатьох з нас маринована оселедець є одним з улюблених страв, особливо в зимовий час. У наш час у продажу є безліч варіантів маринованого оселедця. Але найбільш смачною та безпечною є оселедець, що маринована будинку. Смачно і з любов’ю :).

Покроковий рецепт

Оселедець розморозити при кімнатній температурі. Почистити. Видалити нутрощі, плавці, відрізати голови.


Приготувати маринад. Налити в металеву ємність воду, додати оцет, прянощі, сіль і цукор. Закип’ятити. Охолодити до кімнатної температури.

Очищену рибу помістити в ємність і залити маринадом так, щоб рідина вкрила оселедець повністю. на цей випадок у мене є пластикова 1.5 літрова пляшка з обрізаним шийкою. Поставити в холодне місце або в холодильник маринуватися на 10-12 годин.


Вийняти рибу з маринаду. Очистити від кісток і шкірки.

Філе оселедця нарізати шматочками, викласти на блюдо, прикрасити нарізаною цибулею, полити олією.
Оселедець у цьому пряному маринаді виходить дуже ніжною. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Запечена риба зі шпинатом під лаймовим дресінгом