Червона ікра горбуші в домашніх умовах

Ікру власного приготування необхідно з’їдати в той же день або на ранок наступного дня. Вона не містить консервантів і не зберігаються.

Інгредієнти

Горбуша з ікрою — 1 шт.
Сіль — 1/3 ч. л.
Цукор — 1/3 ч. л.
Олія соняшникова — 1/2 ч. л.

Як приготувати Червона ікра горбуші в домашніх умовах

Почали потрошити рибу, а там – ікра! Ні в якому разі не можна викидати з потрухами, адже такі гроші в магазині за неї віддаємо! Її необхідно засолити і через пару годин будуть дуже смачні бутерброди!

Покроковий рецепт


Потрошимо рибу, черево вспарываем акуратно, щоб не пошкодити плівку з ікрою. Витягаємо в окрему миску обидва мішечка.


Тепер саму рибу можемо відкласти і прибрати в холодильник, приготувати пізніше, а займаємося безпосередньо ікрою. Необхідно відокремити ікринки від плівки в невелику чашку. Робимо це в ручну за допомогою виделки. Відділяємо одну або кілька ікринок за один раз. Так, справа займе 20-30 хвилин.


Коли вся ікра зібрана, приступимо до засолюванні. Додаємо в ікру сіль і цукор, акуратно перемішуємо, так, щоб не розчавити ікринки.


Додамо пів чайної ложки соняшникової олії. У такій кількості воно не вплине на смак, зате ікринки будуть краще себе почувати і ковзати один щодо одного.

Все перемішуємо і ставимо в холодильник мінімум на півгодини, краще годину.


По закінченні часу, можемо приступати до вживання. Найпростіше це бутерброди з ікрою. Вийшло цілих чотири бутерброди. Ось такий приємний бонус до рибного дня.

Дивіться також:  Зимовий суп з лосося, кукурудзи з вершками