Оселедець під шубою (класична)

Останнім часом з’явилося дуже багато варіацій цього салату, але класичний рецепт досі живий, гаряче любимо і шануємо.

Інгредієнти

Картопля — 4 шт.
Морква — 2 шт.
Буряк — 1 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Яйця курячі — 4 шт.
Оселедець — 1 шт.
Майонез — за смаком
Зелень — для прикраси

Як приготувати Оселедець під шубою (класична)

Салат «Оселедець під шубою» всім нам відомий ще з дитинства і є традиційним блюдом для росіян.

У нашій сім’ї люблять його всі, але особливу йому віддають перевагу чоловіки, і це не дивно, так як до складу входять звичні нам і нашому організму складові, поєднання яких дає велику поживну цінність і відмінні смакові якості.

Господині ж люблять його за простоту виконання, бюджетність і актуальність для святкового столу. Адже «оселедець під шубою» завжди сприймається гостями на ура.

Покроковий рецепт

Першим ділом ми визначаємо, що зі складу у нас відсутня і йдемо за цим в магазин або на грядки (у кого що ближче і доступніше). Після того як всі необхідні інгредієнти зібрані, беремо овочі (буряк, морква, картопля), гарненько миємо їх і ставимо варити. Яйця теж миємо і ставимо варити.

Поки наші овочі і яйця варяться займемося чищенням і обробленням оселедця. На мій погляд, це найбільш складна і неприємна частина в приготуванні цього салату.

Беремо дошку і обмотуємо її в декілька шарів харчової плівки, т. к. запах оселедця від обробної дошки це жахливо. У кожної господині є свої способи уникнути цього, я користуюся таким.

Оселедець у мене була ціла і мені з нею довелося повозитися. Беремо оселедець, відрізаємо все зайве (хвіст, голова, плавники), потім потрошимо і знімаємо шкіру.Розрізаємо по спинці, щоб вийшло два шматки оселедця, сполучених хребтом. Акуратно видаляємо хребет, намагаючись захопити з ним якомога більше кісточок, далі ще раз оглядаємо філе з метою виявити і видалити залишилися великі і дрібні кісточки. Готове філе нарізати середніми шматочками.

Дивіться також:  Салат з тріски з помідорами, авокадо і пекінською капустою

Наступним етапом чистимо і ріжемо цибулю. Деякі господині не люблять коли в готовому блюді присутній гірчинка від цибулі, тому попередньо маринують його, я ж навпаки люблю присмак «живого» лука, тому не роблю цього.

Коли овочі приготувалися, ми виймаємо їх з каструлі і дам охолонути, після чого чистимо.

Починаємо збірку нашого салату пошарово:
1 шар: Тремо моркву на крупній тертці і зверху змащуємо майонезом.

2 шар: Трьом 2 картоплю на крупній тертці і зверху змащуємо майонезом. Деякі господині картопляний шар трохи досолюють, але мені здається , що солі від оселедця в майонезі цілком достатньо.

3 шар: Викладаємо нарізану оселедець і цибулю зверху, шар промазуємо майонезом.

4 шар: У мене йде ще один шар картоплі, але це індивідуально, багато роблять 1 шар картоплі.

5 шар: Беремо 3 яйця і білок від четвертого і трьом. Зверху шар промазуємо майонезом.

6 шар: І останній шар буряк, її також трьом на крупній тертці, рівномірно розподіляємо і змащуємо майонезом.


Зверху я прикрашаю жовтком, тертим на дрібній тертці, і зеленню. Тут вже у кожного свій «політ фантазії». Ось така смакота у мене вийшла!!!