Паска-краффин — випічка до світлого свята Великодня!
Інгредієнти
Борошно — 350 г | |
Молоко — 110 мл | |
Цукор — 80 г | |
Дріжджі живі — 20 г | |
Сіль — щіпка | |
Яйце — 1 шт. | |
Жовтки — 2 шт. | |
Сухофрукти та цукати — 100 г | |
Вершкове масло — 40+100 г | |
Ром або кріплене вино — 50 мл |
Паска-краффин – це смачний і легкий варіант красивого і дуже ароматного святкової паски. Випічка готуватися просто, достатньо легко, а результат – чарівний аромат цукатів і вишуканий смак.
Покроковий рецепт
Спершу, потрібно приготувати опару з теплого молока, дріжджів і 1/3 частини цукру. Додати трохи борошна і відправити суміш підніматися в пишну піну в теплому місці.
Збити жовтки з цукром, ваніллю і одним цільним яйцем.
Просіяти борошно. Додати в продукт опару і жовткову масу з дрібкою солі.
Тісто накрити і відправити на годину в тепло підійматися.
Тим часом, потрібно промити сухофрукти та цукати і замочити в ромі.
Підійшло тісто розділити на два паски. Розкачати в пласт кожен шматочок тіста.
Рясно змастити тісто олією — по 50 грамів на кожен пласт тіста. Присипати сухофруктами.
Згорнути рулет і розрізати виріб не до кінця на два джгута.
Згорнути равлика в одну сторону.
Поверх викласти шари з другого джгута.
Помістити сформований паска у форму для випічки і відправити в тепле місце для підйому — на годину. Потім, потрібно відправити випічку в духовку — до сухої палички при 180 градусах.
Готову паску можна залишити як є.
Або ж прикрасити цукровою глазур’ю. Смачний і ароматний паска готова! Приємного апетиту!