Паста з креветками в вершково-часниковому соусі

Простий і смачний, а головне дуже незвичайний за смаком рецепт пасти з креветками.

Інгредієнти

Креветки — 500 гр
Макарони — 200 гр
Сіль — 2 г
Оливкова олія — 2 ст. л.
Часник — 4 — 5 зубчиків
Вершки 10-23% — 400 — 500 мл

Як приготувати Паста з креветками в вершково-часниковому соусі

Креветки – корисний і смачний морепродукт, який продається вже відвареною. Що б він став готовий до вживання треба докласти зовсім небагато зусиль і часу. Креветки чудово поєднуються з макаронами. А вже креветки в вершково-часниковому соусі з макаронами обов’язково припадуть до душі багатьом.

Покроковий рецепт

Оскільки креветки часто продаються в глазурі, промиваємо їх і залишаємо просохнути в друшляку.

Відварюємо макарони в підсоленій воді відповідно до інструкції на пачці, зливаємо воду.

Чистимо часник. Якщо в будинку є прес для часнику (або просто кажучи часникодавка), то краще скористатися ним, якщо ні, то часник можна нарізати на вузькі пластини і злегка придавити їх бічною стороною ножа. На сковороду наливаємо оливкову олію, додаємо часник, обсмажуємо на середньому вогні до появи приємного запаху. Якщо часник нарізаний ножем, то його краще прибрати зі сковороди, дрібні шматочки можна залишити.

Викладаємо на сковороду креветки, обсмажуємо, постійно помішуючи, 5-7 хвилин. Якщо креветки дадуть багато води, то її краще злити. Вливаємо вершки, помішуємо, тушкуємо 3-5 хвилин.

Висипаємо макарони, помішуємо, готуємо ще 5-7 хвилин.

Дивіться також:  Паста з сьомгою у вершковому соусі