Печиво затяжне

Відмінне доповнення до прекрасного чаювання.

Інгредієнти

яйце — 1 шт.
молоко — 1 ст. л.
рослинна олія — 1 ст. л
борошно — 130 гр.
цукор — 2 ст. л
разрызлитель — 0.5 ч. л

Як приготувати Печиво затяжне

Затяжне печиво просто, а головне швидко готується. Тісто не вимагає витримки і тривалої вимішування. Крім того такий варіант печива один з найбільш економічних, при цьому воно рідко встигає охолонути так як з’їдається зазвичай прямо з дека. Для приготування потрібно одне яйце, 130 гр. пшеничного борошна, по одній столовій ложки рослинного масла і молока, 0.5 чайної ложки розпушувача.

Покроковий рецепт


Для початку необхідно рідкі інгредієнти з’єднати з цукром, вимішати до однорідної маси. Потім в тісто додати половину необхідної кількості борошна і розпушувачем. Замісити тісто.

Далі перекласти тісто на поверхню, де його буде зручно працювати. Посипати що залишилася борошном і руками замісити м’яке неприлипающее тісто.

При необхідності можна додати більше борошна. Тісто виходить м’яким, з ним зручно і приємно працювати. Ті то розкачати товщиною 2-3 см не більше.



Вирізати печиво будь-якої форми і перекласти їх на деко.

Кожне печиво необхідно проколоти в декількох місцях виделкою. Випікати в розігрітій духовці не більше 10-15 хвилин.

Якщо печиво перетримати в духовці воно вийде занадто жорстким. Готове печиво злегка посипати цукровою пудрою.

Дивіться також:  Печиво з глазурю