Пиріг з бринзою і зеленню

Час приготування: 1 ч. 45 хв.

Пиріг добре підійде на сніданок або полуденок.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
Бринза малосольна — 200гр
Цибуля зелена — 4-6 штук
Цибуля ріпчаста — півголівки
Соняшникова олія — 4 стіл. ложки
Борошно — 2 склянки
Молоко — півсклянки
Яйце — 2шт

Як приготувати Пиріг з бринзою і зеленню

Легкий і поживний пиріг для любителів бринзи.

Покроковий рецепт

1

Замісіть тісто. Покладіть в борошно пів чайної ложки солі і цукру, чайну ложку дріжджів, одне яйце і півсклянки молока.

2


Коли тісто почне відлипати від рук, налийте 2 стіл.ложки олії. Добре выместите тісто, накрийте харчовою плівкою і приберіть в тепле місце. Я ставлю на плиту з включеній духовкою.

3

Поки тісто піднімається можна приготувати начинку. Для цього бринзу натріть на крупній тертці.

4

Налийте на сковороду 2 стіл. ложки олії і обсмажте цибулю.

5




Наріжте зелену цибулю або іншу зелень, яка вам до смаку. Змішайте обсмажену цибулю і зелень. Додайте пів чайної ложки солі. Перемішайте.

6

2/3 тіста розкачайте і викладіть на лист, змащений маслом.

7


Покладіть начинку, розкачайте залишилася 1/3 тіста і накрийте зверху, закріпіть краю так гарно, як тільки зможете.

8

Зробіть дірки виделкою і змастіть пиріг яйцем. Відправте в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку.
Випікайте 45 хвилин.

9

Пиріг готовий! Всім приємного апетиту! Отримуйте задоволення не тільки від їжі, але і від її приготування!

Дивіться також:  Довга бакинська — холодний суп