Тарт з гарбузом і карамеллю

У стародавніх кельтів свято Хеллоуїн (Halloween) – переддень Дня всіх святих. Саме 31 жовтня стародавні кельти вважали день настання зими. Незмінним символом Хеллоуїна є гарбуз.

Інгредієнти

Для тіста:
Борошно — 100 г
Вершкове масло — 100 г
Сир — 100 г
Вода — 4-5 столових ложок
Сіль — щіпка
Для начинки:
Гарбуз — 500 г
Цукор — 200 г + 100 г
Вода — 50 мл
Лимонний сік — кілька крапель
Вершки — 500 мл (жирністю понад 30 %)
Імбир — 1 чайна ложка (за бажанням)
Кориця — 1 чайна ложка
Ванілін — 1 пакетик
Яйця курячі — 4 шт.

Як приготувати Тарт з гарбузом і карамеллю

Давайте спечемо що-небудь гарбузове?
Карамель розбавить гарбузовий смак в пирозі. Але якщо ви не любитель гарбуза, додайте ром або лікер, смак абсолютно змінитися.

Покроковий рецепт

Приготувати рубане тісто. Вже не раз про нього писала, тому не буду заглиблюватися, подробиці тут. Тісто розкачати, викласти у форму, сформувавши при цьому бортики. Обрізати залишки.

Із залишків я вирізала листя.

Дно тесту наколоти виделкою. Вистелити пергаментний папір, викласти вантаж. Поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 15 хвилин з вантажем і 5 хвилин без вантажу.

Гарбуз розрізати навпіл, видалити насіння, запекти в духовці (до м’якості), накривши її пергаментним папером або фольгою.

Із запеченої гарбуза зробити гарбузове пюре (подрібнити в блендері або товкачиком).

Приготувати карамельний соус. В ковшике змішати 200 г цукру, лимонний сік і воду. Варити на середньому вогні, періодично помішуючи, до повного розчинення цукру. Як тільки сироп закипить, припиніть заважати і варіть до утворення темної карамелі. (Сенс в тому, що коли ви смажите картоплю і хочете отримати підсмажену кірочку, ви її не заважаєте. Так само і тут, якщо ви хочете отримати коричневу карамель, не заважайте її, нехай вона «підсмажитися»). Залежно від кольору карамелі ви можете отримати світлий або більш темний начинку.

Дивіться також:  Рулет-рогалик з грушевої начинкою

Додайте вершки і варіть 2 хвилини (соус при цьому буде сильно пузиритися), потім зніміть з вогню.

В карамельно-вершковий соус додайте гарбузове пюре, імбир, корицю, ванільний цукор, перемішайте.

І, помішуючи, додайте по одному 4 яйця. Начинка готова.

Вилийте карамельно-гарбузово-вершкову начинку в підготовлену раніше основу. Поставте випікатися пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин. Пиріг буде готовий, навіть якщо серединка буде трохи злегка тремтіти. Поставте пиріг в холодильник на кілька годин або на ніч, начинка застигне і пиріг буде чудово різатися.

Ось він… осінній «Тарт з гарбузом і карамеллю».

Пиріг в розрізі. Приємного чаювання!