Заливний пиріг з печінкою

Просте тісто, не вимагає вымешиваний руками. Чиста кухня, мінімум інгредієнтів, максимум позитиву і наслажления.

Інгредієнти

Борошно — 300-350гр
кефір — 0.5 л
Яйця — 2 шт
Печінка яловича — 300-350грами
картопля — 3-4шт.
цибуля — 1 шт.
морква — 1 шт.
сіль — 1 ч. л.
цукор — 0.5 ч. л.
сода — 0.5 ч. л.
оцет — 1 ч. л.
масло рослинне — 3 ст. л.

Як приготувати Заливний пиріг з печінкою

Пигор можна готувати з будь-якою начинкою, м’ясо, печінка, овочі, солодка начинка.
За основу беремо тільки тісто.

Покроковий рецепт

Приготуємо начинку.
Відварити і подрібнити печінка, змішати з картопляним пюре і пассерованым цибулею з морквою. Сіль і спеції за смаком.


Готуємо тісто.
Змішуємо яйця, сіль, цукор, соду гашену оцтом, 2 ст. л. рослинного масла і кефір.


Додаємо борошно і вимішуємо до консистенції густої сметани. Муки може знадобиться як більше так і менше.



Змащуємо деко олією 1 ст. л. Хто не впевнений у своєму, то застилаєте пергаментним папером і теж її змащуєте.
Виливаємо частину тіста і вирівнюємо.

Зверху розподіляємо начинку.



Заливаємо пиріг рештою тестом. Я використовувала для рівного розподілу кисть, можна і ложкою.

Ставимо наш пиріг в розігріту духовку до 200 градусів на 20-30 хв. Перевіряємо в процесі готовність, проколюючи тісто зубочисткою.

Дістаємо пиріг через 20-30 хв. За бажанням для додання апетитності і краси змащуємо зверху злив.маслом або маргарином. Даємо охолонути і виймаємо з форми.

Дивіться також:  Пиріг на слоенном тесті з блакитним сиром, сиром і грушею