Пигор можна готувати з будь-якою начинкою, м’ясо, печінка, овочі, солодка начинка.
За основу беремо тільки тісто.
Покроковий рецепт
Приготуємо начинку.
Відварити і подрібнити печінка, змішати з картопляним пюре і пассерованым цибулею з морквою. Сіль і спеції за смаком.
Готуємо тісто.
Змішуємо яйця, сіль, цукор, соду гашену оцтом, 2 ст. л. рослинного масла і кефір.
Додаємо борошно і вимішуємо до консистенції густої сметани. Муки може знадобиться як більше так і менше.
Змащуємо деко олією 1 ст. л. Хто не впевнений у своєму, то застилаєте пергаментним папером і теж її змащуєте.
Виливаємо частину тіста і вирівнюємо.
Зверху розподіляємо начинку.
Заливаємо пиріг рештою тестом. Я використовувала для рівного розподілу кисть, можна і ложкою.
Ставимо наш пиріг в розігріту духовку до 200 градусів на 20-30 хв. Перевіряємо в процесі готовність, проколюючи тісто зубочисткою.
Дістаємо пиріг через 20-30 хв. За бажанням для додання апетитності і краси змащуємо зверху злив.маслом або маргарином. Даємо охолонути і виймаємо з форми.