Буряково-шоколадний брауні

Буряковий брауні – варіація на тему самого популярного американського десерту

Інгредієнти

Буряк – 3 шт.
Яйця – 2 шт.
Мед – 2 ст. л.
Какао-порошок – 3 ст. л.
Вершкове масло – 100 гр.
Шоколад розтоплений – 1/2 плитки
Борошно – 250 гр.

Як приготувати Буряково-шоколадний брауні

Брауні є одним з найвідоміших і найпопулярніших десертів американської кухні. Але я сьогодні хочу запропонувати незвичайний рецепт цього ласощі. Брауні у нас буде буряковий. У десерту просто запаморочливий колір і яскравий оригінальний смак з легким смаком какао

Покроковий рецепт

1. Буряк відварити до готовності. Остудити і очистити від шкірки. Нарізати шматками, скласти в чашу блендера.

2. Туди ж додати мед, яйця і розтоплене вершкове масло і розтоплений шоколад.

3. Збити в однорідну масу.

4. Потім додати борошно. Кількість борошна може відрізнятися, адже буряк буває різних розмірів. У мене середня. Але в будь-якому випадку тісто має бути досить густим.

5. Вилити у форму, змащену рослинним маслом. Я на всяк випадок застелила пергаментів, щоб бути впевненою, що пиріг легко можна буде вийняти.

6. Запекти в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Стежте, щоб не перетримати, тоді втратиться текстура брауні, а як ви знаєте вона повинна бути вологою.

7. Остудити і нарізати прямокутниками.

Дивіться також:  Відкритий пиріг з грушею і шоколадної карамеллю