Основа для пирога з крихти печива-теорія

Основа для пирога з крихти печива-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Прекрасна, швидка, бесхлопотная основа для пирога з крихт печива.

Інгредієнти

Печиво – 350 г (у мене жовтневе)
Мигдальні горіхи – 50 г (не обов’язково)
Вершкове масло – 100 г (приблизно)

Як приготувати основу для пирога з крихти печива-теорія

Основу можна робити не тільки з печива, але і з крекерів, вафель, пластівців для сніданку… Все подрібнюється і скріплюється маслом. Потім крошкообразное «тісто» викладається у форму, трамбується і підсушується, близько 10 хвилин, при маленькій температурі в духовці. Або ж просто наповнюється начинкою, ставиться в холодильник, де твердне. Вуаля – пиріг готовий! Як бачите, нічого складного.

Хочеться попередити лише про деякі тонкощі в його приготуванні…
Якщо печиво використовується не солодке, слід додати трохи цукру (1-2 столові ложки). Цукром, в даному випадку, захоплюватися не варто, так як при його надлишку, він кристалізується і пиріг виходить твердим. Для перестраховки, можна додати трохи мелених горіхів. Буде і пиріг добре різатися і смак у нього покращитися.

З маслом теж не варто переборщувати, так як бортики при випічці можуть просто «з’їхати» і основа вийти безформною. Тому масло додавати по чуть-чуть, перевіряючи консистенцію «тесту». Воно повинно вийти крошкообразным, але при цьому добре злипатися.

Приготувавши один раз таку просту основу, Ви станете більше піч, повірте. Адже в цьому немає нічого складного. Особливо зручно готувати пироги “без духовки” на дачі, де немає електрики.

Основою цих пирогів є крихта печива. Удачі на кухні!

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Печиво змолоти ступкою або в комбайні (можна блендером).

Якщо у вас немає комбайна (блендера) або не хочеться возитися зі ступкою, перекладіть печиво в пакет і подрібнити качалкою.

Печиво пересипте в глибоку чашу, додати мелений мигдаль, перемішайте. Якщо ви не плануєте класти мигдаль, зменшіть кількість вершкового масла.

Вершкове масло розтопіть, влийте в суміш з крихт. Суміш повинна зволожити. Якщо крихти злипаються в грудочку, масла достатньо.

Перекласти суміш з печеней в вогнетривке блюдо (форму для випічки). Змащувати форму не потрібно, так як тісто містить олію. Хоча, якщо ви плануєте пиріг з форми діставати, виріжте з пергаментного паперу копію дна своєї форми і постеліть його під «тісто».

Злегка вдавлюючи, розподіліть крихти по страві, формуючи дно і борти. Основа для пирога з крихт печива готова. Її можна використовувати для випічки, а можна залити готовою начинкою (наприклад, приготувати шоколадний чізкейк).