Полуничний пиріг з маком — смачний літній десерт на швидку руку!
Інгредієнти
Полуниця — 350 г | |
Борошно — 120 г | |
Цукор — 150 г | |
Яйця — 6 шт. | |
Розпушувач — 1 ч. л. | |
Мак — 3 ч. л. | |
Лимонний сік — 1 ч. л. | |
Ваніль — за смаком |
Полунично-маковий пиріг – це ароматний і апетитний десерт простого і швидкого приготування. Випічка виходить смачною, ніжною і дуже повітряної. Такий десерт можна готувати з будь-якими ягодами – смородиною, малиною або чорницею.
Покроковий рецепт
Оделить жовтки від жовтків. Збити білки з цукром, лимонним соком і дрібкою солі. Повинна вийде пишна пінна маса.
Жовтки збити з борошном, розпушувачем і ваніллю.
Всипати макові зерна в жовткову масу.
Вмішати білки в жовткову масу.
Полуницю очистити від чашолистків і нарізати часточками. Її потрібно перед цим ретельно промити і обсушити паперовими рушниками.
Влити тісто у форму для випічки, змащену маслом. Поверх викласти ягоди полуниці. Відправити пиріг в духовку, попередньо розігрітий. Запікати до сухої дерев’яної палички.
Ароматний і смачний літній пиріг готовий!
Подавати десерт охолодженим, нарізавши на шматочки.
За бажанням, можна посипати пиріг цукровою пудрою. Приємного апетиту!