Риба смажена

Салака смачна не тільки в маринованому вигляді, але також і в смаженому.

Інгредієнти

Салака — 700 г
Борошно пшеничне — 150 г
Сіль і перець — 2 р
Масло рослинне — 150 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт. Для подачі

Як приготувати Риба смажена

Риба по праву може займати перше місце по своїй харчовій цінності, на наших столах. Різноманітність сортів і способів їх приготування, безліч. В своє меню рибку можна включати людям з різними фізіологічними потребами, вагітним, літнім людям, дітям і тим, хто знаходиться на дієтичному харчуванні.

Сьогодні будемо готувати морську рибу (Салаку, вона родичка Оселедця. До її складу входять такі корисні речовини, як: Омега-3, білки, залізо, йод, антиоксиданти.

Покроковий рецепт

Для приготування п’яти порцій знадобиться:

Салаку очищати від луски не треба, треба тільки гарненько промити, потім через невеликий, бічний розріз під головою виймаємо нутрощі, але і це можна не робити, риба не буде гірчити.

Підготовлену рибку гарненько промиваємо, перчимо і обов’язково солимо – залишаємо на 15 хвилин.

Тим часом цибулю наріжемо кільцями товщиною приблизно 0,2-0,3 мм, і обсмажимо його на разкаленной сковорідці з соняшниковою рафинированом маслом до золотистого кольору.

Готові кільця потрібно викласти на выстеленную серветкою тарілочку, так забереться зайвий жир.

За цей час риба просолились тепер можна її панірувати в борошні і смажити на розігрітій олії. Намагайтеся струшувати надлишки борошна. Рибка маленька, тому обсмажувати її будемо близько 5 хвилин з одного і з іншого боку, до золотистого кольору.

Не варто перетримувати рибу, вона може швидко згоріти, якщо ви будете готувати багато Салаки за один раз, то поміняйте один два рази соняшникову олію.
Смажена Салака готова, додайте улюблений гарнір і їжте із задоволенням.

Дивіться також:  Крижана риба в клярі