Рис по-турецьки або «Pilav»

Час приготування: 1 год 15 хв.

Відрізняється він тим, що його готують разом з вермішеллю. Можна подати як гарнір до м’яса, рибі, овочам або ж як самостійну страву.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Рис — 1 склянка
Вода — 3 склянки
Вермішель — Пів склянки
Олія соняшникова 100 мл
Сіль — За смаком

Як приготувати Рис по-турецьки або «Pilav»

Спробуйте урізноманітнити своє меню, таким смачним і простим у приготуванні стравою, як рис по-турецьки. Це відмінна альтернатива звичному варенному рісу.

Покроковий рецепт

1

Рис замочити на 40-60 хвилин
В розігрітій олії, підсмажити вермішель до золотистого кольору (у мене велика, але потрібно брати тонку)

2

Рис ретельно промити, добре злити воду і додати до вермішелі.
Перемішати.

3

Залити окропом. Вода повинна трохи покрити рис. Посолити. На середньому вогні варити рис. Стежити, щоб вода рівномірно кипіла. Кришкою не накривати. Варити до тих пір, поки вода не випарується. Якщо вода випарувалася, а рис ще дуже сирий, можна додати ще трохи води.

4


В той момент, коли рис майже готовий, а води вже немає, збираємо рис гіркою і накриваємо його тарілкою, але не кришкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо ще хвилин 20.

Дивіться також:  Долма, приготована в пароварці