Салат Фермерський з яловичим язиком і горошком

Готувати його легко і просто. Мінімальний набір продуктів, а замість майонезу пропоную приготувати соус зі сметани.

Інгредієнти

Варений яловичий язик — 250 гр
Курячі яйця — 2 шт
Консервований зелений горошок — 50 гр
Фіолетовий цибулю — 1 цибулина +кілька крапель оцту для маринаду
Сметана — 100 гр
Часник — 3 зубчики
Гірчиця — 1\2 чайної ложки

Як приготувати Салат «Фермерський» з яловичим язиком і горошком

Цей салат в нашій сім’ї користується особливою популярністю. Приготувавши його одного із залишків яловичого мови, тепер при нагоді завжди залишаємо трохи мови «Фермерського» салату.

Покроковий рецепт

Фіолетовий цибулю нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в глибоку миску, трохи збризкуємо оцтом, додаємо кип’яченої води кімнатної температури, так щоб вийшов лук був повністю покритий водою, але не плавав у ній. Накриваємо і залишаємо маринуватися, поки готуємо інші інгредієнти.

Яловичий язик попередньо відварюємо 2-3 години в підсоленій воді і очищаємо. Яловичий язик, варене яйце нарізаємо соломкою.

Для заправки необхідно змішати сметану, натертий на тертці або видавлений через прес часник і гірчицю.

У салатницю викладаємо маринований цибулю, мову, яйце. Додаємо зеленого горошку.

Заправляємо приготованим соусом, і солимо за смаком. Щоб салат краще просочився часниковим смаком і ароматом можна дати йому настоятися в холодильнику 3 — 4 години.

Дивіться також:  Салат з пекінської капусти з яєчним млинцем і сухариками