Салат провансаль

Як приготувати Салат провансаль

Картопля (4-5 середніх) відварюємо в мундирі. Очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками. Відварну яловичину (можна шинку 200-300г) теж нарізаємо тонкими скибочками. Помідори – скибочками (3-4 шт.). У миску кладемо шар помідорів (посолити і поперчити). На помідори викладаємо м’ясо (посолити, поперчити), потім – картоплю (посолити, поперчити). Полити заправкою, посипати тертим сиром і зеленню.
Заправка: Зварені яєчні жовтки (5-6 шт.) ретельно розтираємо, змішуємо з сухою гірчицею (ст. ложка). Додаємо сіль, перець і дрібно нарізаний ріпчаста цибулю (цибулини 1) і кріп. Добре б додати каперси. Оливкова олія (можна замінити будь-яким рослинним, 2 склянки) перемішуємо з оцтом (3%, 1 склянка). Вливаємо, збиваючи, у приготовлену суміш. Можна всю цю мороку готовим замінити майонезом, але обов’язково додати зелень.

Дивіться також:  Грецький картопляний салат з соусом Цацики