Салат з кальмарів з цибулею

Як приготувати Салат з кальмарів з цибулею

Якщо подобаються морепродукти, але не подобається стояти довго на кухні за приготуванням, то можна приготувати салат-п’ятихвилинку. Він дійсно готується дуже швидко, а виходить дуже смачним. Нічого зайвого – в цьому і є родзинка страви.

Потрібно:

– 400 г кальмарів;
– три цибулинки;
– петрушка – пучок;
– масло (беруть рослинна), цукор, сіль, перець.

Приготування:

1. Кальмари промивають, опускають в окріп і варять всього три хвилини. Довше варити кальмари не рекомендується, щоб вони не стали надто жорсткими. Далі кальмари остуджують, ріжуть соломкою.
2. Цибулини очищають, ріжуть акуратними півкільцями. Для краси можна використовувати червоні цибулини. Далі цибулю посипають цукром і смажать на олії, поки він не стане м’яким. Потім перчать і солять за смаком.
3. Додають кальмари, смажать разом з цибулею одну хвилину. Петрушку промивають, досить дрібно нарубують.

Безпосередньо перед подачею кальмарово-цибулевий салат посипають зеленню. Можна подати відразу, поки він теплий – так ситніше і аромат такий, що встояти вкрай складно.

Дивіться також:  Мамин Вінегрет