Салат з кальмарів зі спаржею

Як приготувати Салат з кальмарів зі спаржею

Кальмари в салатах можна побачити часто, а от спаржу набагато рідше. Треба виправляти це прикре упущення. Кальмари разом зі спаржею – це відмінне поєднання для ситного і корисного салату.

Потрібно:

– по 300 г кальмарів (заморожених тушок), спаржі;
– зелене яблуко;
– трохи зелені чабер, сметана жирна, сік лимона, перець, сіль.

Приготування:

1. Спочатку промивають кальмари, потім опускають в киплячу воду, варять три хвилини, потім відразу відкидають на друшляк. Довше варити не можна, інакше кальмари можуть стати жорсткими на смак. Далі кальмари ріжуть тоненькими кільцями.
2. Спаржу ретельно промивають, опускають в окріп, солять і варять до готовності. Яблука очищають від шкірки, ріжуть тоненькою соломкою.
3. Підготовлені продукти перекладають на сервірувальне блюдо. Зверху перчать, солять. Поливають сметаною, змішаною з лимонним соком і подрібненим чабером.

Подавати кальмаровый салат зі спаржею можна відразу. Додатково зазвичай оформляють цілими гілочками чабру.

Дивіться також:  Салат з курки з полуницею