Салат з куркою, виноградом і фісташками

Поспішаю поділитися рецептом салату, який став моїм улюбленцем з недавніх пір. Блюдо сміливо можна подавати до святкового столу, жоден гість не залишиться байдужим.

Інгредієнти

Куряче філе — 1 шт.
Виноград червоний — 500 гр.
Листя салату — 100 гр.
Фісташки — 100 гр.
Майонез — 50 гр.

Як приготувати Салат з куркою, виноградом і фісташками

Яскравий, барвистий і дуже смачний салат додасть родзинку вашому меню. Поєднання курки з виноградом дуже яскрава смакова нота. Також цей салат легко замінить повноцінний прийом їжі, наприклад ланч. А чому б і ні, адже тут і куряче філе, і горіхи, і виноград з листям салату.

Для приготування цього салату необхідно підготувати: куряче філе, виноград червоний або білий без кісточок (якщо є кісточки, то раджу їх видалити, інакше будуть хрустіти на зубах і перебивати смак фісташок), листя салату або пекінську капусту, тут вже на любителя, фісташки (купуйте найсмачніші для вас, один раз взяла на вагу і не спробувала – зіпсувала весь салат). Для заправки можна взяти майонез, олія оливкова або виноградних кісточок, йогурт класичний. Що любите і вживаєте, тим і заправляйте.

Покроковий рецепт

Моєму куряче філе, виноград і листя салату.

Куряче філе відварюємо в підсоленій воді 20 хвилин. Остигле м’ясо нарізаємо шматочками, форму і розмір визначаєте самі. Далі обсмажуємо м’ясо на сковорідці, змащеній маслом, до легкої скоринки. Буквально за кілька хвилин з кожного боку. Якщо любите більше смажене м’ясо, то можна обійтися без варіння, і обсмажити нарізане сире філе на сковорідці до повної готовності. Даємо м’яса охолонути.

Тим часом, листя салату рвемо на шматочки і викладаємо в тарілку, де будемо готувати салат. Зверху викладаємо остигле м’ясо. Ріжемо виноград на половинки, якщо треба – видаляємо кісточки. Викладаємо виноград на м’ясо.

Дивіться також:  Салат з курки з виноградом і волоським горіхом

Чистимо фісташки, при цьому видаляємо не тільки тверду шкаралупу, але і суху шкірку з горіха, вона видаляється досить легко. Фісташки дробимо на дрібні шматочки, краще покласти їх у целофановий пакет і постукати молотком. Висипаємо фісташки на виноград.

Змащуємо все заправкою, в даному випадку майонезом, і перемішуємо салат ложкою. Краще подавати готову страву на плоскій тарілці, виглядає дивовижно. Вуаля, приємного апетиту.