Салат з курячих потрухів з руколою, овочами і блакитним сиром.
Інгредієнти
помідори черрі — 16 шт. | |
курячі потрухи — 460 г | |
суміш з різних сушених пряних трав подрібнених — 1 ч. ложка з гіркою | |
цибуля ріпчаста, шалот або ріпчаста — 1/2 головки або жменю нарізаної | |
свіжі огірки — 2 штуки середнього розміру | |
горіхи волоські — 50 г | |
оцет бальзамічний — 1 ч. ложка | |
рукола — один великий пучок | |
морська сіль — за смаком | |
перець чорний — за смаком | |
горіхове або соняшникова олія — 4 ст. ложки | |
блакитний сир (Рокфор) — 100 г |
Деякі жінки проходять повз прилавки з курячими потрошками і не купують їх тільки з-за того, що зовсім не знають про те, як правильно готувати такий субпродукт.
Насправді, готуються потрухи досить просто, потрібно тільки їх попередньо обробити добре, якщо є необхідність, то з них потрібно зрізати жир і видалити кров’яні згустки, а також плівку. Після цього, курячі потрухи слід ретельно промити в холодній воді, потім підсушити і гарненько обсмажити з цибулею і спеціями.
Курячі потрухи (печінка, серце, шлунок), можна використовувати для приготування овочевого салату з руколою. Рецепт нижче.
Покроковий рецепт
Обсмажити окремо з нашаткованою цибулею курячі потрухи, у процесі готування додати в сковорідку суміш пряних трав. Далі гарненько промити всі овочі і салат, потім нарізати не дуже дрібно ці інгредієнти і перекласти їх на блюдо.
Викласти зверху обсмажені з цибулею курячі потрухи, потім залити цей овочевий салат заправкою, приготовленою з бальзамічного оцту, невеликої кількості солі і горіхового масла, прикрасити страву волоськими очищеними горішками і подавати відразу ж до столу в теплому вигляді.