Салат з овочів з бринзою

Смачний і корисний салат з овочів з бринзою, який взимку наповнить вас вітамінами і всіма корисними елементами.

Інгредієнти

помідори — 2 шт
лист салату — 50 гр
болгарський перець — 100 гр
оливки — 100 гр
насіння льону — 1 ст. л
оливкова олія — 1 ст. л
бринза — 100 гр

Як приготувати Салат з овочів з бринзою

У зимовий період нам дуже не вистачає вітамін, з цієї причини, салат з овочів з бринзою, стане просто знахідкою. Готувати його дуже легко, у складі продукти, які можна купити в будь-якому супермаркеті. Поєднання помідор, листя салату листкового, бринзи, болгарського перцю, створює неповторну гаму смаків, а оливки надають страві кислинку. За бажанням, можна додавати насіння льону, зерна соняшника, листя базиліка, руколи. Заправити салат краще оливковою олією.

Користь від такої страви очевидна, адже кожен продукт містить в собі масу корисних елементів.
Салат добре насичує, і в теж час він малокалорійний, в 100 гр салату всього 162 калорії.

Покроковий рецепт

Крок 1

Підготовка овочів
Всі овочі потрібно ретельно помити. Перець очистити від плодоніжок і насіння, листя салату ретельно перебрати.


Крок 2

Нарізка овочів
Помідори треба різати кубиками середнього розміру.
Перець — довгими смужками. Для цього, слід розрізати його навпіл і після цього різати смуги.
Салат — ріжемо великими шматками.Тут можна експериментувати, наприклад, зробити нарізку поменше, так як не всі люблять великі листя в салаті.

Крок 3

Нарізка бринзи
Бринза — продукт ніжний, вона має властивість сильно кришитися. Різати її треба акуратно великими кубиками, при цьому, трохи змочити ніж водою.

Крок 4

Заправка салату
Після того, як всі інгредієнти порізані, прийшов час заправити салат. Додамо в нього насіння льону, при бажанні зерна соняшника і поллємо все це оливковою олією. Солити не треба, але любителі солоненького, можуть додати щіпку солі.
Перемішувати потрібно дуже акуратно, щоб не пом’яти овочі і не зіпсувати зовнішній вигляд страви.

Дивіться також:  Салат з перловки з овочами і сиром

Подача страви
Залишилося викласти все на красиву тарілку і насолодитися смачною і корисною їжею. Добре їсти салат вранці, як повноцінний сніданок, поєднавши його з бутербродом, гарніром або м’ясом. Увечері, він підійде як легкий вечерю.
Такий салат не соромно подати гостям на свято, він прикрасить будь-який стіл.