Салат з рисової локшини з шматочками курки по-тайськи

Салат з рисової локшини з шматочками курки по-тайськи просто чудовий. Легкий, але ситний з цікавою заправкою.

Інгредієнти

Рисова локшина — 150 г
Цибулю-шалот — 1 шт.
Морква — 1/2 шт.
Курка варена — 1 шматок
Сіль, перець — за смаком
Рибний соус — ¼ чашки
Цукор — за смаком
Сік лайма — 2 ст. ложки або по смаку
Чилі — за бажанням
Зелень — жменя

Як приготувати Салат з рисової локшини з шматочками курки по-тайськи

Ключовим інгредієнтом тут є салатна заправка. Ароматний лайм і рисовий соус дають дуже незвичайний смак!

Покроковий рецепт

1. Цибулю дрібно наріжте. Морква почистіть і натріть на спеціальній тертці. Зелень промийте і наріжте.

2. Солону воду закип’ятіть і приготуйте рисову локшину відповідно до інструкції, близько 3-4 хвилин. Відкиньте локшину на друшляк і промийте під холодною водою, дайте стекти зайвої рідини.

3. Між тим, приготуйте заправку: покладіть ¼ чашки рибного соусу, цукор, сік лайма і чилі в чашку і перемішайте. Відкладіть заправку в бік.

4. Крупно наріжте відварну курку (на шматочки, розміром з укус).

5. У великій мисці змішайте шматочки нарізаною курки , охолодженої рисової локшини, цибуля-шалот, терту моркву і січену зелень.

6. Заправте салат і перемішайте. Спробуйте, додайте сіль, перець, рибний соус або сік лайма, по мірі необхідності. Подавайте салат кімнатної температури.

Дивіться також:  Літній салат зі свіжих овочів