М’ясо з яблуками – ідеальне поєднання для ситного і корисного салату. Його можна подати на святковий стіл або просто приготувати до сімейного вечері.
Інгредієнти
яблуко — 1 шт. | |
копченої, курячої грудки без кісток — 100 г | |
нарізаного бекону, обсмаженого — 2 смужки | |
волоських горіхів — 1/2 жменьки | |
шпинату — 1 велика жменя стебла видалити | |
червоний цибулю, дрібно нарізаний — 1 маленький | |
Для заправки салату: | |
червоно-винного оцту — 2 столові ложки | |
діжонської гірчиці — 1 чайна ложка | |
солі — 3/4 чайної ложки | |
меленого чорного перцю — 1/4 чайної ложки | |
рослинної олії — 3 столові ложки |
Відсвяткуйте кінець сезону осені цим чудовим салатом. Я пропоную приготувати його з копченої курки і яблук.
Покроковий рецепт
Готове м’ясо копченої курячої грудки ріжуть тоненькими скибочками.
Яблука миють, обчищають, видаляють серцевину, нарізують скибочками. Сорт яблука я використовую – Гренні Сміт. Якщо використовуєте інший сорт, використовуйте тільки зелене яблуко, кисле.
Бекон нарізати на маленькі шматочки і обсмажують до золотистого кольору, потім відкидають на паперовий рушник, щоб стік жир.
Цибулю очистити і дуже дрібно ріжуть. Горішки дрібно рубають. Шпинат промивають і обсушують.
Тепер готують заправку. Змішують всі інгредієнти, що залишилися.
Всі підготовлені та оброблені продукти закидають в глибоку чашку і заправляють, перемішують. За смаком солять і подають до столу. Приємного апетиту!