Салат з сочевицею, спаржею та козячим сиром

Зелений сочевичний салат відноситься до пісним, так як готується з сочевиці і спаржі. Хто обережно ставиться до козячим сиром, може замінити його на сирний.

Інгредієнти

сочевиця — 200 г
цибулю-шалот — 1 шт.
салатний зелена цибуля — кілька пір’я
спаржа — 100 г
оцет — за смаком
гірчиця — 1/2 ч. ложки
мед — 1/2 ч. ложки
оливкова або рослинне масло — 1-2 ст. ложки
сир козячий — 50 г

Як приготувати Салат з сочевицею, спаржею та козячим сиром

Абсолютно раптово відкрила для себе дуже смачний дієтичний пісний салат з сочевицею, спаржею і козячим сиром.

Покроковий рецепт

Відваріть сочевицю в киплячій підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Злийте зайву воду.

Спаржу очистіть, видаліть жорсткі пагони, наріжте по косою, відваріть в киплячій солоній воді протягом 5 хвилин. Злийте воду, відкладіть в сторону.

Помийте цибуля шалот і салатовий зелений цибулька, обсушити і дрібно поріжте.

Приготуйте заправку. Змішайте разом оцет, гірчицю і мед. Приправте сіллю і чорним меленим перцем. Додайте оливкову чи рослинну олію, добре перемішайте.

Змішайте разом сочевицю, цибулю-шалот, салатовий зелений лук і спаржу. Додайте в салат приготовану заправку, перемішайте. Посипте козячим сиром і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з груші