Сазан, смажений в паніровці

Час приготування: 45 хвилин

Золота рибка з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
сазан — 2 кг
борошно — 1 стакан
мелений чорний перець — за смаком
паприка — за смаком
сіль — за смаком
сушений кріп — за смаком
соняшникова олія — для смаження
цибуля ріпчаста — 2 шт
лимон — 2дольки
кріп свіжий — за смаком

Як приготувати Сазан, смажений в паніровці

У рибі міститься дуже великий вміст мінералів і вітамінів.Фтор, калій, магній, вітаміни групи В допомагають людському організму функціонувати. Стверджується, що при смаженні властивості страви погіршуються. Але іноді так хочеться чогось смаженого.Але все ж така обробка невеликих шматочків риби в борошняній паніровці дозволяє зберегти соковитість і витминность цього продукту. Обволікаючи твердої засмаженою скоринкою паніровка, допомагає стати страви надзвичайно смачним не прпитанным маслом.

Покроковий рецепт

1



Перший крок є підготовчим. Обробляти рибу потрібно дуже добре, що б в подальшому не зіпсувати смак страви. Отже, миємо і чистимо сазана від луски і нутрощів.Видаляємо всі непотрібні плівочки, плавники(якщо не любите ними похрумтіти) і зябра(якщо будете обсмажувати голову).Далі нарізаємо рибу шматочками, промиваємо ще раз, злегка солимо і перчимо.Даємо сазану постояти.

2



Наступним кроком буде приготування панірування. В даному випадку вона дуже легка і повітряна і складається з пшеничного борошна і улюблених спецій, які потрібно висипати в борошно і перемішати.не забываемм посолити борошно.Паніровка готова. Вона не дасть рибі пересохнути, зберігаючи всі соки всередині.

3




Тепер всю паніровку висипаємо в блюдо з рибою і струшуємо кілька разів, щоб шматочки були рівномірно обваляны в борошні зі спеціями. Кожен кусочик обтряхиваем від зайвої муки і викладаємо на попередньо розігріту сковороду з соняшниковою олією. Обсмажуємо до золотавої скоринки приблизно по 7-9 хв.

4




Блюдо готове. Для подачі можна вибрати кілька варіантів.
Класичний-з обсмаженою кільцями ріпчастої цибулі,
заморський — з часточками лимона,
застільний -на загальному блюді, посыпаный цибулею і кропом.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Дивіться також:  Кекс в мікрохвильовці за 3 хвилини