Скумбрія запечена під соєвим соусом

Це смачне і корисне блюдо насичує організм омега-3 кислотами. Відмінний замінник м’яса, який підійде до будь-якого гарніру.

Інгредієнти

Скумбрія свіжа — 3 шт
Соєвий соус — 50 гр
Мед — 2 ст. ложки
Гірчиця російська — 2 ст. ложки
Зелень — невеликий пучок
Приправа до риби — за смаком
Корінь імбиру — за смаком
Сіль — 1 ч. л.

Як приготувати Скумбрія запечена під соєвим соусом

Вишуканий, пряний смак цього запеченого рибного блюда сподобається кожному, хто його спробує! Рибка запечена фользі виходить м’яка і соковита, як тут не покуштувати!!!

Покроковий рецепт

Готуємо скумбрію. З риби видаляємо нутрощі, ретельно промиваємо під проточною водою.

Крупно нарізаємо зелень кропу або петрушки. Ріжемо товстими півкільцями лимон з розрахунку 2-3 полудольки на 1 рибу. За бажанням можна нарізати тонкими кружечками імбир з розрахунку 4-5 шт на 1 рибу.

Готуємо соус для риби «у фользі». Наливаємо соєвий соус в піалу, додаємо мед, гірчицю. Добре всі перемешиваемым до однорідного стану.

На лист фольги викладаємо скумбрію. Солимо з усіх боків, додаємо приправу для риби. У черевце впихаємо зелень, лимон, імбир. Поливаємо соусом. Загортаємо рибу у фольгу, в два шари.

Викладаємо упаковану рибу на сковорідку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на середню полицю.

Через годину наша запечена риба готова. Запечену скумбрію бажано подавати на стіл холодною, але, якщо немає сил стримуватися, то можна і гаряченьку їсти! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пиріг з консервованою рибою