Шоколадний кекс на основі манки і какао

Справжній шоколадний смак без зусиль.

Інгредієнти

Манна крупа — 200 г
Борошно — 100 г
Вода — 300 мл
Рослинне масло — 100 мл
Какао — 3 ст. л.
Цукор — 50 г
Ванільний цукор — 2 ч. л.
Розпушувач — 1,5 ч. л.
Сіль — щіпка

Як приготувати Шоколадний кекс на основі манки і какао

Коли хочеться солодкого, такий легкий і швидкий у приготуванні кексик порадує і дорослих, і дітей.

Покроковий рецепт

Манну крупу залити 200 мл теплої води і залишити набухати на 20 хвилин.

У просіяне борошно додати цукор, сіль, розпушувач, какао і ванільний цукор. Все перемішати.

З’єднати набряклу манку з борошняною сумішшю. Додати 100 мл води і рослинне масло. Все ретельно перемішати, щоб не залишилося ніяких грудочок. По густоті тісто має нагадувати сметану.

Викладаємо тісто у форму. У мене вона кругла, можна взяти спеціальну для кексу або порційно розкласти по паперових формочках.

Ставимо в заздалегідь розігріту до 180С духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою, якщо вона повністю суха, значить все готово!

Готовий шоколадний кекс виймаємо й даємо трохи охолонути прямо формі. Потім викладаємо на блюдо.

Можна посипати кекс цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками. Можна взяти будь-вершковий крем і промазати розрізаний навпіл кекс, тоді вийде справжній торт! Оформляєте як вам підказує фантазія! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Шоколадні тістечка з апельсиновим соусом