Шоколадний кекс на ряжанці

Ідеальний рецепт для осінньої погоди, аромат шоколаду і смак горіхів піднімуть настрій і зігріють у дощову погоду.

Інгредієнти

борошно — 350 грам
масло рослинне — 120 мл
ряжанка — 500 мл
цукор — 150 грам
какао — 2 ст. ложки
розпушувач для тіста — 10 грам
волоські горіхи — 50 грам

Як приготувати Шоколадний кекс на ряжанці

Я обожнюю кекси в різних видах. Різноманітність рецептів вражає і надихає. Сьогодні я хочу поділитися рецептом швидким, економним і дуже смачним. Кекс виходить повітряним і вологим. Всі продукти напевно є у кожної господині. Ну а наявність мультиварки можна замінити духовкою і температурою 180 градусів.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні інгредієнти, я завжди використовую ваги.

Просіяти борошно з розпушувачем. Так борошно буде дихати і страва вийде більш повітряним. Додамо какао і цукор, перемішати.

Тепер додамо рідкі продукти по черзі, не забуваємо ретельно перемішувати.

Горіхи порубати ножем і додати до тесту, перемішати

Форму для мультиварки змастити маслом, викласти тісто і вибрати програму випічка на 60 хвилин. По закінченню часу перевірити зубочисткою, вона повинна бути сухою. Даємо охолонути, зверху можна посипати цукровою пудрою, і насолоджуємося чаюванням.

Дивіться також:  Кекс Зебра