Шурпа зі свининою, картоплею

Шурпа – дуже смачне, ароматне і корисне блюдо. Рецепт приготування простий, а інгредієнти доступні будь-якій господині.

Інгредієнти

картопля — 2 шт
морква — 1шт
перець болгарський — 2 шт
цибуля ріпчаста — 1 шт
свинина — 200 гр
сіль — за смаком
перець чорний мелений — за смаком
помідори — 2 шт
часник — 4 зубчики

Як приготувати Шурпа зі свининою, картоплею

Шурпа – це національна узбецька страва. Якщо розглядати оригінальний рецепт страви, то шурпа виглядає як двох страв: перше і друге. Так як за східним традиціям після варіння, шурпа розділялася, м’ясо з картоплею подавалося окремо, а бульйон з рештою овочами окремо. Цей суп, крім того, що дуже смачний, він ще й корисний. Користь в тому, що в шурпі дуже багато овочів, які навіть після термічної обробки, зберігають корисні властивості. До наших днів, звичайно, дійшов цей рецепт в оригіналі, але зазвичай шурпу в нашій країні готують як звичайний заправний суп.

Для приготування супу нам знадобиться картопля, морква, цибуля ріпчаста, перець болгарський, свинина, сіль, перець чорний. В оригіналі для приготування шурпи необхідний, казан, але так як ми готуємо звичайний суп, і не дотримуємося східних традицій, будемо використовувати звичайну каструлю.

Покроковий рецепт

Приготуємо м’ясо. М’ясо можна використовувати як свинину, так і баранину, яловичину. Але ми обрали саме свинину, з неї бульйон виходить більш жирний. М’ясо наріжемо невеликими шматочками, розміром 3-4 см, і обсмажимо на сковороді з додаванням рослинної олії.

Лук очистимо, наріжемо дрібними шматочками, додаємо до м’яса.


Часник пропустимо через часникодавку. І так само додамо до м’яса. Посолити, поперчити. Все на сковороді добре перемішаємо. Смажимо до готовності м’яса, близько 15 хвилин на середньому вогні.

Дивіться також:  Кебаб з картоплі і квасолі

Приступимо до овочів. Картоплю очистимо й наріжемо його великими шматками.

Болгарський перець – головний інгредієнт шурпи. Завдяки йому, суп виходить ароматний. У перцю видаліть плодоніжку, наріжемо так само великими шматками.

У томатів так само видаляємо плодоніжки і ріжемо по тому ж принципу.

Якщо ви використовуєте свіжу моркву, то очистіть і поріжте її так само грубо. У мене морква попередньо натерта на крупній тертці і заморожена. Я використовую її. Просто дістаю з заморозки і викладаю в каструлю для супу. Складаємо всі овочі в каструлю.

Готове м’ясо знімаємо з вогню. Додаємо до овочів. Перемішуємо. Все заливаємо водою, солимо, ставимо на вогонь і варимо до готовності овочів на середньому вогні приблизно 40 хвилин.

Готовий суп розливаємо в тарілку для подачі. За бажанням можна прикрасити зеленню. Шурпа виходить неймовірно смачною і ароматною. Обов’язково порадуйте своїх домочадців таким супчиком. Приємного апетиту!