Картопля в сметані з зеленню, запечений в горошках

Печена картопля в сметані в горщиках — ніжне порційне блюдо з апетитною подачею до вашого столу!

Інгредієнти

Картопля — 3 шт.
Цибуля — 1/2 шт.
Спеції до картоплі — за смаком
Кріп — невеликий пучок
Сметана — 2 ст. л.
Сіль — за смаком
Чорний перець — за смаком

Як приготувати Картоплю в сметані з зеленню, запечений в горошках

Запечена картопля з зеленню і сметаною доповнить будь-який святковий або повсякденний застілля. Блюдо дуже просте в приготуванні, ситне, ніжне й ароматне. Воно порадує апетитною і порціонної подачею, цікавим і досить класичним смаком. Гарнір доповнить будь-які закуски і другі страви і стане незамінним доповненням будь-якого меню.

Покроковий рецепт

Підготувати картоплю до запіканню. Очистити і вимити овоч, нарізати на кружечки великі. Посолити коренеплід, приправити і поперчити за смаком. Перемішати і приправити рубаною зеленню кропу.

Додати до овочу з зеленню рубаний на півкільця цибулі.

Помістити картоплю в горщик для запікання з глини або чавуну.

Полити гарнір сметаною. Накрити кришкою і відправити в духову шафу.

Готову страву вийняти з духовки і подавати до столу!

Такий гарнір відмінно підійде до риби і м’яса, грибних страв і легким овочевим салатам. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Стожки з фаршу з картоплею і помідором