Сир маринований в олії з чебрецем

Для маринування сиру в маслі знадобляться улюблені сухі трави, наприклад базилік, чебрець, шавлія, розмарин та інші. Обов’язковий часник і хороше рослинне масло, в ідеалі – оливкова. І звичайно, сир!

Інгредієнти

сир фета — 200 г
олія оливкова — 300 г
чебрець — 1 ст. л.
часник свіжий — 3 зубки
перець чилі — 1 штука
паприка — 1 ч. л.

Як приготувати Сир маринований в олії з чебрецем

Маринований сир я зазвичай роблю, коли трапляється надлишок готової домашньої фети в холодильнику. Це блюдо приємно різноманітить щоденне меню, його не соромно подати до святкового столу, а так само принести друзям в якості гостинця.

Покроковий рецепт

Порізати сир кубиками зі стороною приблизно 1,5-2 див.

Підготувати трави: добре перетерти їх в руках, видаляючи занадто грубі частини — товсті стеблинки. Порізати очищений часник. Насипати паприку на блюдечко.

Ретельно вимити й обсушити банку для готового продукту.


Покласти на дно банки 1/3 частина трав, часнику і перцю. До половини заповнити посуд нарізаним сиром, який потрібно попередньо обваляти в паприці. Потім знову трави, часник і перець (другу третину), і сир вже до верху. Ні в якому разі не треба уталкивать сир, інакше він почне кришитися і це буде виглядати неестетично. Залишилися спеціями покрити поверхню сиру.

Залити сир з добавками рослинним маслом в край з шийкою банки. Закрити кришкою і прибрати в холодильник. Пробувати можна через пару днів, коли масло, а через нього і сир, просочаться пряними ароматами часнику і запашних трав.

Дивіться також:  Рулет з лаваша з морквою і крабами