Сирники в духовці з вишневим соусом

Повітряні як хмара сирники – відмінний початок дня.

Інгредієнти

сир — 400 г
куряче яйце — 3 шт
рисове борошно — 100 г
розпушувач — 1 ч. л.
цукор — за смаком
сіль — щіпка

Як приготувати Сирники в духовці з вишневим соусом

Це страва приготовлена в духовці без єдиної краплі олії. Сирники повітряні, ніжні і дуже смачні.

Покроковий рецепт

Беремо сир, сухе і розсипчастий. Розминаємо його виделкою.




Додаємо яйця, цукор, сіль і борошно, змішану з розпушувачем. Все ретельно перемішуємо ложкою.

Деко застеляємо папером для випічки. Формуємо сирники і кладемо їх на папір.

Ставимо деко з сирниками в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.

Поки сирники готуються, зробимо вишневий соус. Можна його приготувати заздалегідь. Він відмінно підходить до солодких вареників, страв із сиру, морозива. Беремо сік, який залишається після розморожування вишні. Близько 300 мл соку змішати зі столовою ложкою крохмалю (без верху). Додаємо 2 ч. л. цукру, перемішуємо і ставимо на вогонь. Постійно помішуємо до потрібного загустіння.

Коли готові сирники, подаємо їх до столу зі сметаною (можна замінити грецьким йогуртом) і вишневим соусом.

Дивіться також:  Сирні сирники, фаршировані бананом