Сирники з соусом з червоної смородини

Інгредієнти

Сир — 200 г (будь-якої жирності)
Яйця курячі — 1 шт.
Цукор — 30 г
Ваніль — 1/2 пакета ванілі (або 1 ч. л. ванільного цукру)
Борошно — 50 г (плюс 2-3 ст. л. для панірування)
Рослинне масло — для смаження
Смородина червона — 150 г (можна мороженої)
Цукор — 50 г
Крохмаль — 1 ст. л. (без верху)
Вода — 200 мл

Як приготувати Сирники з соусом з червоної смородини

Покроковий рецепт

Приготувати соус з червоної смородини. Крохмаль розвести в 100 мл холодної води.

Смородину промити. Поставити варити в невеликій каструльці з додаванням води (100 мл). Варити 5 хвилин.

Додати суміш з крохмалем. Варити 10 хвилин до легкого загусання. Зняти з вогню.

Приготувати тісто. Сир розтерти з цукром, ваніліном і яйцями. Перемішати.

Додати борошно. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, залежно від якості сиру (сухий/рідкуватий). Перемішати.

З тіста сформувати кульки, обваляти їх у борошні. Обсмажувати на невеликій кількості олії з обох боків до золотистого кольору.

На тарілку викласти сирники. Полити смородиновим соусом. Подавати до столу.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Сирники з гречаного борошна зі смородиною