Скумбрія, запечена в духовці

Скумбрія в духовці з овочами за 40 хвилин.

Інгредієнти

Скумбрія — 1
Лимон — 1
Помідори — 3
Цибуля порей — 2
Оливкова олія — 3ст.л
Чорний мелений перець — 1 ч. л
Сіль — за смаком

Як приготувати Скумбрія, запечена в духовці

Скумбрія – риба зі своєрідним смаком, вбрала запахи блакитної безодні і мінерали морської води. Приготування і підготовка не займає багато часу. Свіжоспіймана норвезька скумбрія в поєднанні з овочами прекрасне легке блюдо для цінителів морської кухні. Бокал білого вина, посмішка і слова подяки близьких. Вечеря вдався!!!

Покроковий рецепт

З скумбрії видалити нутрощі, голову, плавники, хвіст. Попередньо помити овочі: помідори і цибулю порей. Посолити, полити соком одного лимона і дати постояти 10 хвилин. Рибу нарізати на шматочки шириною 1,5-2 див.

Помідори порізати кільцями.

Цибулю порей нарізати шматочками 1,5 див.

запікати 25-30 хв.

Викласти шарами скумбрію чергуючи з помідорами та цибулею пореєм. Посипати чорним перцем і полити оливковою олією. Овочі трохи посолити. Запікати в духовці 25-30 хвилин при температурі 140 градусів.

Запечену скумбрію прикрасити дрібно різаним свіжим перцем і оливками.

Дивіться також:  Карась у сметані