Соковита курка і гриби в сметанному соусі з макаронами

Рецепт з розряду легких. Його дуже люблять діти.

Інгредієнти

Курячі стегенця — 4 штуки Перед смаженням м’ясо необхідно добре промити і просушити паперовими рушниками.
Гриби печериці — 150 грам Перед приготуванням помити. Можна почистити.
Макарони — 100 грам Макаронні вироби краще вибирати з твердих сортів пшениці.
Соняшникова або оливкова олія для смаження — 1 столова ложка
Сметана або грецький йогурт — 4 столові ложки
Спеції — 1 чайна ложка Спеції для курки, прованські трави, сіль і перець. Можна додати куркуму за смаком.

Як приготувати Соковита курка і гриби в сметанному соусі з макаронами

Смачне блюдо на обідній стіл. Якщо не додавати макарони – воно може стати дієтичним. Можна замість сметани додавати грецький йогурт.

Покроковий рецепт

Розігріти сковороду, налити масло і викласти попередньо просушені курячі стегенця. Поставити на сильний вогонь на 5 хвилин. Потім перевернути на іншу сторону на такий же час, для утворення скоринки.

Нарізати помиті гриби на половинки. Можна порізати дрібно, але при великій нарізці печериці залишаться більш соковитими.

Після утворення рум’яної скоринки необхідно зменшити вогонь. Промазати курку йогуртом або сметаною з обох сторін, і прикрити кришкою. Залишити тушкуватися на 10 хвилин.

Покласти половинки грибів зверху на м’ясо. На вниз класти не можна — так гриби можуть стати занадто сухими.

Вийняти м’ясо на тарілку окремо, і висипати на сковорідку макарони. Додати склянку води, зменшити вогонь і накрити кришкою. Через 5 хвилин посолити і додати спеції.
Через 15 хвилин можна подавати на стіл.

Дивіться також:  Курка, запечена в духовці медово-часниковому маринаді