Солянка з капусти 2 в 1

Незалежно від того, як ви приготуєте це страва: у вигляді першого або другого страви, воно вийде апетитним і ситним.

Інгредієнти

Капуста білокачанна — 700 грам
Середня морква — 1 шт
Середня цибулина — 1 шт
Соняшникова олія — 2 столові ложки
Сосиски — 200 грам
Ковбаса копчена — 200 грам
Копчене куряче філе — 200 грам можна замінити відвареною
Томатна паста — 70 грам
Огірки солоні — 5-6 невеликих штук
Оливки — 75 грам
Лимон — 1/2 невеликого плода
Кріп — 20 грам
Спеції, сіль — за смаком
Вода — 2 літри

Як приготувати Солянка з капусти 2 в 1

Що таке солянка з капусти? Ситний суп або тушкована капуста з м’ясом і копченостями? Перше чи друге? Багато людей думають, що перше. Однак, тлумачний словник Ожегова стверджує: слово «солянка» має інше, менш поширене значення – це блюдо з тушкованої капусти з копченостями. На мові лінгвістів така двозначність називається дуалізм мовного знака. А мовою любителів смачної їжі – солянка з капусти – це просто гідне блюдо, яке варто приготувати.

Покроковий рецепт

Для початку підготуємо овочі: капусту нашинкуем, цибулю наріжемо кубиками, моркву натремо на тертці.

На розігріту сковороду наллємо 2 столові ложки соняшникової олії, коли олія нагріється, викладемо цибулю і моркву. Обсмажимо їх 2-3 хвилини.


Зверху викладемо нашатковану капусту, накриємо кришкою, тушкуємо 5-7 хвилин, поки капуста не зменшиться в обсязі. Коли капуста пустить сік, перемішуємо, зменшуємо вогонь до повільного і продовжуємо тушкувати.

Поки нудиться капуста, нарізаємо м’ясну складову. М’ясо рвемо або ріжемо на невеликі шматки, копчену ковбасу – кубиками, сосиски – кружечками.

М’ясо і ковбаси викладаємо до капусти. Розвести томатну пасту в 50 мілілітрах води, заливаємо капусту рідиною і тушкуємо капусту 10-15 хвилин, поки рідина практично випарується.

Дивіться також:  Тушкована капуста на сковороді

Солянка з капусти в її канонічному розумінні готова. Додати до страви можна солоні огірки.

Але якщо ви задалися метою приготувати перше, а не друге блюдо, продовжуємо процес приготування. Тушковану капусту перекладаємо в каструлю. Заливаємо окропом і даємо знову закипіти.


Нарізаємо огірки, оливки, лимон і зелень.

Викладаємо спочатку в каструлю оливки і огірки, коли суп знову закипить – додаємо зелень і лимон. Оскільки солянка традиційно гостре блюдо, можна додати спеції: паприку, хмелі-сунелі, сіль за смаком. Даємо покипіти 5 хвилин, вимикаємо і наполягаємо під кришкою 15 хвилин. Подаємо до столу. Солянка в її популярному варіанті – готова.